Η «Νεφέλη» στο σχολείο

Η «Νεφέλη» ιδρύθηκε το 1979 και έχει έναν σημαντικό κατάλογο βιβλίων με μεγάλο θεματικό εύρος (Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Θεωρία της Λογοτεχνίας και Κριτική, Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Φιλοσοφία, Ιστορία, Γλωσσολογία, Κοινωνιολογία, Ψυχανάλυση και Παιδική Λογοτεχνία – πάνω από 1.500 τίτλοι μέχρι σήμερα). Τα βιβλία της διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα, τόσο όσον αφορά τις τεχνικές παραγωγής όσο και τις επιλογές των κειμένων.

Ήδη από το ξεκίνημά της, η «Νεφέλη» εξέδωσε σημαντικά βιβλία κλασικής παιδικής λογοτεχνίας (Βολταίρος, Δέλτα, Εξυπερί, Κάρολ, Κίπλινγκ, Κολόντι, Ουάιλντ, Τουαίην), ενώ από το 2009 ξεκίνησε τη σειρά «Τσαλαπετεινός», με εικονογραφημένα παιδικά βιβλία υψηλής ποιότητας. Τα βιβλία της σειράς «Τσαλαπετεινός» έχουν ήδη αποσπάσει αρκετές σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κρατικά βραβεία, βραβείο IBBY, βραβεία «Αναγνώστη», βραβεία «ΕΒΓΕ», βραβείο White Ravens Μονάχου) και εκδοτικοί οίκοι από όλο τον κόσμο τα φιλοξενούν στους καταλόγους τους. Τα βιβλία του «Τσαλαπετεινού» παράγονται στην Ελλάδα, με χαρτί από βιώσιμα δάση και οικολογικό μελάνι και σέβονται την υγεία των παιδιών, με προδιαγραφές που ξεπερνούν εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2019, ένα σημαντικό μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας του «Τσαλαπετεινού» αποτελούν τα εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων (Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο και οι συνέπειες για το περιβάλλον μας, Το πλαστικό: στη ζωή μας – στο περιβάλλον μας). Τόσο τα βιβλία της σειράς «Τσαλαπετεινός» όσο και αρκετοί άλλοι τίτλοι του καταλόγου μας μπορούν να συμπεριληφθούν στο σχολικό πρόγραμμα, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, διευρύνοντας τον γλωσσικό και γνωσιακό ορίζοντα των μαθητών και υποστηρίζοντας ενεργά τη δημιουργικότητά τους. 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα δημιουργικής ανάγνωσης των βιβλίων μας, καθώς και τις δυνατότητες επισκέψεων ή διαδικτυακών εκδηλώσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικολέττα Παναγιώτου, τηλ. 210.3639962 και 210.3612291 
sxoleio[at]nefeli-books.com